Midrange smartphones op de markt

on

De Samsung Galaxy A53 en Samsung Galaxy A33 zijn onlangs op de markt gekomen. 

De Galaxy A53 kost € 449 en de Galaxy A33 kost € 369. De prijs van de Galaxy A53 zou je doen denken dat de telefoon behoorlijk concurrerend zal zijn met apparaten zoals de iPhone SE en Pixel 5a. Samsung schetste ook functies en mogelijkheden voor zijn nieuwe midrange-telefoons die verder suggereren dat deze apparaten perfect kunnen werken met zowat elke niet-vlaggenschip-handset.

Galaxy A53

 Samsung’s meer volledig uitgeruste telefoon lijkt veel op de Galaxy A52 van vorig jaar, tot aan het 6,5-inch scherm en viervoudige camera-array. Maar een Exynos 1280 drijft nu het apparaat aan en dat bevat veel AI-geïnspireerde functies, zegt Samsung. Een batterij van 5.000 mAh zou een batterijduur van meerdere dagen moeten bieden en de telefoon biedt IP67 water- en stofbestendigheid.

Galaxy A33

Veel van dezelfde functies in de A53 hebben hun weg gevonden naar de A33 – de 5.000 mAh-batterij, Exynos 1380-chipset, AMOLED-paneel en IP67-waterbestendigheid. Het is zelfs veilig om te zeggen dat de Galaxy A33 aanzienlijk meer upgrades heeft ondergaan dan de voorganger van vorig jaar, de Galaxy A32. Er is ook een speciaal Samsung Galaxy A33 hoesje verkrijgbaar.

“Samsung gaat nog verder met de impactvolle Galaxy-innovaties voor de A-serie”, zei het bedrijf in de aankondiging. “De geweldige nieuwe apparaten uit de Galaxy A-serie zijn ontworpen om de volledig geladen ervaring te bieden die mensen van een smartphone willen.”

Dat is een ietwat brede bewering, maar de  softwareverbeteringen betekent meer functies in de Galaxy A-reeks, met name voor de camera’s. 

Concurrentie

Hoewel de Galaxy S22 plus één van de huidige lievelingen is, zitten de Smartphones uit de A serie echter in een andere prijsklasse. Ook voor de  Galaxy S22 plus is er een speciaal Samsung Galaxy S22 Plus hoesje. Wel zullen de Galaxy A33 en A53 het  moeten opnemen tegen de Google Pixel 5a.

Andere mid-range telefoons zullen ook rivalen worden voor de Samsung Galaxy A33 en A53, met name de OnePlus Nord 2.

Galaxy A73

De geruchten rond de Galaxy A73 zijn bijzonder intrigerend omdat sommige leakers denken dat het een 108MP-camera gaat krijgen – een primeur voor de Galaxy A-reeks. De A73 zou ook beschikken over een telelens, wat je niet op veel midrange telefoons ziet.

Het probleem is natuurlijk dat deze functies onaangenaam dicht bij de Galaxy S21 FE liggen, de telefoon die Samsung in januari uitbracht als een goedkoper lid van de Galaxy S21-reeks. Die telefoon werd bijna onmiddellijk overschaduwd door de lancering van de Galaxy S22, vooral omdat de Galaxy S22 slechts iets meer kost dan de S21 FE en aantoonbaar een betere waarde is.

Het zal niet de bedoeling zijn dat Samsung een telefoon uitbrengt die de Galaxy S21 FE verder ondergraaft, althans niet op wereldwijde schaal. Het is mogelijk dat de Galaxy A73 beperkt is tot bepaalde markten, net zoals de Galaxy A72 dat was. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *