Tips om iemand te steunen om af te vallen

on

Iedereen kent wel iemand die wil afvallen. Veel mensen willen deze mensen helpen. Dit wordt uit een goed hart gedaan, maar vaak wordt dit op een verkeerde manier gedaan. Wil je graag iemand steunen die wilt afvallen? Lees dan in dit artikel hoe je dit op een goede manier kunt doen.

Geef geen subtiele hint 

Sommige mensen geven hints aan vrienden dat ze moeten afvallen. Doe dit nooit! Dit komt niet alleen vervelend over, maar heeft vaak ook weinig nut. Als iemand nog niet klaar is om af te vallen heeft het weinig zin. Soms gaat iemand wel afvallen, omdat andere mensen aan het pushen zijn. Echter is de kans dan groot dat iemand later weer aankomt. Dit komt, doordat gedragsverandering pas echt werkt als iemand het zelf wil doen. Het veranderen voor een ander werkt alleen voor de korte termijn, maar niet voor de lange termijn. Wacht dus af tot je vriend zelf begint over dat hij/zij wilt afvallen. Zelfs als hij/zij dit heeft aangegeven, kan het nog even duren voordat diegene er serieus mee aan de slag gaat. Wees geduldig!

Pas je aan 

Iemand die wil afvallen heeft constant te maken met voedselverleidingen. Overal is voeding. Waar je voorheen naar een supermarkt moest voor eten vind je nu op bijna elke hoek van de straat een eettentje. Je hoeft natuurlijk niet helemaal te veranderen, maar je kunt wel een aantal aanpassingen doen om het je vriend makkelijker te maken. Gaan jullie bijvoorbeeld samen naar de bioscoop? Ga dan niet extreem veel snoep of popcorn kopen. Ga ook niet constant eten aanbieden aan je vriend. Het kost namelijk veel wilskracht om dit steeds af te slaan. Probeer je vriend ook niet te overtuigen door te zeggen dat een uitzondering wel kan. Voor jou lijkt het een uitzondering, maar als iedereen dat tegen je vriend zegt zijn er heel veel uitzonderingen in een week.

Geef een cadeautje 

Een cadeautje is altijd leuk om te krijgen. Een nuttig cadeautje kan jouw vriend helpen om zijn/haar doelen te bereiken. Houd je vriend meer van gadgets? Dan is een sportwatch aan te bevelen. Deze zijn te koop in verschillende prijscategorieen, zodat er altijd wel een past bij jouw budget. Heeft je vriend al een sportwatch? Geef dan een bandje cadeau. Zorg wel dat je het juiste bandje koopt. Een Apple Watch 7 bandje past bijvoorbeeld niet op een Apple Watch 8. Hiervoor heb je een speciaal Apple Watch 8 bandje nodig.

Heb je een vriend die al heeft aangegeven te willen afvallen? Vraag dan aan je vriend welke hulp hij/zij nodig heeft. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld fijn om een buddy te hebben, die hen motiveert als ze zelf even niet gemotiveerd zijn. Je vriend weet het beste hoe je hem/haar kunt steunen.