5 tips voor de juiste sportkleding in herfst / winter

on

Wintertips voor sportkleding

Ga ’s avonds even hard joggen voor voetbaltraining of op zondagochtend, in de herfst en winter moet je ook in deze situaties op je sportkleding letten. De kans op blessures en verkoudheid is immers bijzonder hoog in de herfstmaanden. Deze tips helpen je bij het kiezen van je sportkleding.

Koude bescherming

T-shirts of tanktops horen in de herfst niet buiten. Gebruik in plaats daarvan trainingspakken of lange trainingsartikelen en sportartikelen.

Thermische isolatie

De spieren moeten altijd erg warm zijn, vooral bij snelle bewegingen. Een goede warmte-isolatie is daarom vooral belangrijk in herfst- en wintersportkleding. Met strakke functionele kleding en sportondergoed voorkom je dat de spieren afkoelen. Hoe kouder het wordt, hoe belangrijker de functionele kleding wordt.

Hoge kraag

Goede bescherming tegen weer en wind betekent aandacht voor details in herfst- en wintersportkleding. Met name een hoge kraag zorgt voor een goede bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf. Vermijd daarom sweatshirts of trainingszweet en vertrouw liever op hoge trainingsstops. Een van de trainingspakken in onze winkel is vaak genoeg voor een hoge kraag

Blijf droog

Vooral bij actieve sporten is het niet altijd gemakkelijk om droog te blijven. In de herfstmaanden moet u er echter voor zorgen dat u zelfs bij lichte regen droog blijft. Sportregenjassen zijn hier erg handig en beperken de bewegingsvrijheid nauwelijks. Wist al??? Er zijn niet alleen regenjassen, maar ook regenbroeken

Hoeden en handschoenen

Een goede bescherming tegen weer en wind is ook een kwestie van het hoofd. Let daarom ook in de koude maanden van het jaar op je hoofddeksel. Een fleece wintermuts beschermt ook het hoofdgedeelte tegen afkoeling.

Draag ook winterhandschoenen tijdens het sporten. Fleecehandschoenen of lichte spelershandschoenen worden aanbevolen.

Met deze 5 simpele tips voor winter- en herfstsportkleding kun je je niet alleen beter beschermen tegen blessures of verkoudheid, maar is sporten meestal ook leuker. Bovendien kost het minder overwinnen als u zich comfortabel voelt tijdens het sporten, zelfs in het koude seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *