Bedrijfskleding bedrukken, hierop moet je letten

Je onderneming groeit, of je bent van plan om de zaken wat serieuzer aan te gaan pakken. Dan kan het zijn dat er het één en ander moet gebeuren binnen je bedrijf. De huisstijl wordt onder handen genomen en geoptimaliseerd, of je schaft professionele bedrijfskleding aan waardoor jouw personeel een nog betere uitstraling geniet. In dat laatste geval is dat niet zomaar iets wat één, twee, drie gebeurd is. Bedrijfskleding goed bedrukken heeft namelijk nogal wat om handen. Om die reden geven wij je in dit artikel een aantal tips!

 

Bekijk goed wat je uit wilt stralen

Van groot belang is om jezelf de vraag te stellen wat je precies wilt uitstralen met bedrukte bedrijfskleding. Wat is het imago van jouw bedrijf bij je doelgroep? Welke boodschap wil je uitzenden naar hen? Pas als je dit duidelijk hebt omschreven kun je gaan bekijken welke keuzes hierop aansluiten. Daarbij moet je denken aan het type kleding, het lettertype van je bedrukking etc. Zorg er altijd voor dat de bedrukking zo goed mogelijk aansluit op hetgeen dat je uit wil stralen en vraag andere mensen om hun mening. Zij kunnen (helaas) vaak objectiever oordelen dan dat je dat zelf kunt

 

Plaats en grootte van je bedrukking

Uiteraard is ook de plaats en de grootte van de bedrukking van belang. De tekst of het logo moet namelijk goed zichtbaar zijn maar alles moet vanzelfsprekend wel in verhouding zijn. Zo wil je geen bedrukking die een kledingstuk overheerst, maar moet het natuurlijk wel goed leesbaar zijn voor publiek. Tegelijkertijd is ook de uitstraling weer van belang. Een prominente plaats kan als “schreeuwerig” overkomen waar een bescheiden tekst of logo juist degelijkheid en vertrouwen uit kan stralen.

 

Kleur

Ook de kleur van je bedrukking is zeker iets om op te letten. Het is natuurlijk wel zo leuk en netjes als die kleuren passen bij jouw bedrijf. Neem bijvoorbeeld je bedrijfskleuren of zorg in ieder geval dat de kleuren goed overeen komen met de kleur van het kledingstuk!

 

Materiaal en bedrukking

Daarnaast is het belangrijk om te bekijken welk materiaal je precies wil laten bedrukken. Het ene materiaal bedrukt vanzelfsprekend mooier dan het andere. Ook is de slijtvastheid verschillend bij verschillende soorten kledingstukken. Vervolgens kun je voor teksten of logo’s vaak kiezen om deze te laten bedrukken of te laten borduren. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen en gaan gepaard met een bepaald kostenplaatje.

 

Naast dat het maken van je eigen bedrijfskleding lastig kan zijn is het ook ontzettend leuk! Laat je creativiteit dus de vrije loop en ontdek welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *