Overhemden in de zomer

on

Overhemden dragen in de zomer is soms erg warm, het is daarom goed om te kijken wat voor overhemden je draag en nog belangrijker welke kleur. Een zwart overhemd is vaak te warm in de zomer, zeker als je een overhemd hebt van dik stof. Overhemden zijn er in verschillende soorten stof en het is daarom belangrijk dat je een dunnere stof in de zomer draagt. Om er zeker van te zijn dat u het juiste overhemd draagt in de zomer hebben wij een aantal tips voor het dragen van een overhemd in de zomer.

Welke kleur overhemd?

In de zomer is het warm en daarom is de kleur erg belangrijk. In de zomer worden veel kleurrijke kleren gedragen en dat kan ook heel goed met een overhemd. Frisse kleuren zijn erg hip en worden niet snel warm van de zon. Een wit overhemd is daarnaast ook erg fijn om in de zomer te dragen. Op het strand is een wit overhemd ook ontzettend leuk, soms wil je toch wat aanhebben en dan is een wat losser overhemd perfect. Overhemden zijn vaak makkelijk te combineren met andere kledingstukken en zeker in de zomer zal dit geen probleem zijn. Een lichte of donkere broek, het past allemaal bij frisse kleuren en witte overhemden.

Wat voor stof?

Wat voor stof is goed en fijn om te dragen in de zomer? Door de warmte is het fijner om een dunnere stof overhemd te dragen aangezien dit veel meer lucht doorlaat dan dichte en strakke overhemden. Cartoon is een veel gedragen stof, het is ligt en laat veel lucht door. Daarnaast is er voor ook nog verschil tussen de dikte bij de mouwen en de romp. De mouwen zijn vaak nog iets dunner en daardoor zal het bij de bovenarmen ook een stuk luchtiger zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *