De 4 Belangrijkste Oorbellen Trends van 2020

on

Meer dan 3000 jaar lang zijn wij mensen al bezig om onze oren te versieren met zo ongeveer elk type materiaal wat je maar kan verzinnen. In al die tijd heeft elke vorm en combinatie van texturen, kleuren en materialen wel een keer de revue gepasseerd. Toch zijn er elk jaar wel weer een aantal zeer duidelijke trends waar te nemen die net op dat moment wat hipper zijn dan het jaar ervoor (of erna). Dus wil je zeker weten dat je qua oorversiering bij de tijd bent? Check dan de vier belangrijkste trends van dit moment:

1. Groot en Rond

Terug van nooit helemaal weg geweest: De grote hoops (grote ringen) die we vooral nog kennen uit de jaren 90. Toegegeven, dit type oorbellen is nooit echt uit de mode geraakt maar je hebt ze kunnen zien komen en gaan in het straatbeeld. Anno 2020 is het weer helemaal hot om mooie, grote en ronde ringen in je oren te hebben hangen. Er is niks trashy aan deze oorbellen dus laat je niets wijs maken; hoops zijn hot!

Gigantische gouden hoops

2. Oor Manchetten

Als je een keer wat meer wilt en allout wil gaan tijdens een bijzondere avond of speciaal moment, dan zijn oor manchetten de juiste keuze dit jaar. Ze zijn verkrijgbaar in alle vormen, maten en van extravagant tot meer bescheiden, maar het grote voordeel is dat er veel modellen beschikbaar zijn waar je geen extra gaatjes voor hoeft te laten maken. Je kan ze dragen van hoog boven in het oor tot aan je oorlel of je kiest een model wat juist alleen laag in het oor zit. Feit is dat ze je outfit een extra boost zullen geven en je zullen laten stralen.

Uitgelicht: ikbensieraden.nl – Ibiza oorbellen

3. Klein Maar Fijn

Het mooie aan trends is dat ze vaak tegelijkertijd tegenstrijdige elementen laten zien. Zo zijn naast de wat flamboyante hoops en oor manchetten juist ook minimalistische oorbellen uiterst trendy. Door het simpel te houden kun je je look meer jong en fris maken op een elegante manier. Stud oorbellen zijn een goed voorbeeld van minimalistische oorversiering waar een heel groot voordeel aan zit: door het simplisme hoef je je nooit zorgen te maken of ze bij je kleding zullen passen. Less is more!

Tip: ikbensieraden.nl / oorbellen knopjes

4. In De Anti-Tragus De laatste trend gaat niet zozeer om het type oorbel maar om waar in je oor je deze hebt zitten. De hippe dames in New York hebben het al een tijdje geleden ontdekt: een ringetje of knopje in de anti-tragus is zeer eigentijds. De anti-tragus is het ietwat harde randje aan de binnenkant van je oor, zo goed als recht boven je oorlel. Laat je hier een oorbel zetten dan ben je hip met een hoofdletter H.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *