De winter komt eraan: heb je hier al aan gedacht?

on

De zomer is geweest, die heerlijke warme temperaturen. Lekker in je korte broek en een T-shirt met korte mouwen. Op vakantie geweest met 30 graden. En dan is daar veelte snel de winter. De koude en donkere dagen zijn in aantocht. Maar waar moet je nu aandenken. Hier beneden staan de belangrijkste aandachtspuntjes om de winter mee door te komen.

Kleding:

Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk het onderwerp kleding. Trek je winterkleding maar uit de kast. Vergeet vooral je winterjas niet. Lange truien, broeken en warme vesten. Je hebt ze allemaal nodig voor een warme winter. Heb je ook nog winterschoenen voor warme voeten? Zo niet? Ga even langs de winkel voor wat nieuwe schoenen zodat jij lekker warm de winter doorkomt.

Huis voorbereiden:

In de winter wil je maar één ding, je huis moet warm zijn. De meeste mensen hebben centrale verwarming in hun huis maar sommige toch nog een schoorsteen of kachel. Laat deze zeker een keertje checken zodat jij in de winter niet in de kou komt te zitten.

Klusjes in of rondom huis? Doe het nu eerst, nu is het nog niet zo koud en allemaal nog niet rot door de heftige regenbuien en de koude dagen.

Decoratie in huis? Haal het van boven! Je huis kan in deze dagen wel wat sfeer gebruiken.

Auto:

Wat ook erg belangrijk is om je auto een keer goed te controleren en winterbanden onder te zetten. Dit is erg belangrijk voor een veilige rit op de weg en zeker als het heftig gesneeuwd heeft en alles erg glad is. Ook is het goed om te controleren of de verwarming het nog goed doet. Het zou vervelend zijn als je daar pas achter komt als je een paar uur in de auto moet en het is -4. Anders zal je veel jassen nodig hebben om jezelf nog een beetje warm te houden.

Extra tip: Tegenwoordig heb je anti-ijs folie. Denk hier eens aan, dit voorkomt onnodig krabben op het moment dat je hele auto is ondergesneeuwd. Met het anti-ijs folie komt er geen sneeuw of ijs op je ruit waardoor je alleen het doek van je raam hoeft te halen en je hebt direct een schoonraam om mee weg te rijden.

Wintersport:

Natuurlijk heeft de winter in mijn ogen ook een positieve kant. Denk aan de slee, haal die maar van zolder. Ook kunnen we natuurlijk weer heerlijk met ze alle op wintersport. Daar is natuurlijk wel enige research voor nodig. Het perfecte maar niet te dure skigebied vinden is nog altijd een kunst.

Met deze tips zul jij zeker de winter warm en goed doorkomen. Maak voor jezelf een To Do lijstje zodat je exact weet wat je moet doen en niks vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *