Regenachtig weer? Beetje extra liefde voor je leren tas!

Leren tassen, erg populair onder veel vrouwen (en mannen). Voor een een leren tas zoals een Cowboysbag mogen wij vrouwen iets meer geld uitgeven met het excuus ‘omdat hij van echt leer is’ of onder het mom van ‘deze tas gaat toch jarenlang mee’. Maar gaan leren tassen nu echt jaren mee? Een leren tas moet verzorgd worden en dat wordt – helaas – nog wel eens vergeten. Vooral in de herfstperiode heeft de leren tas het zwaar. Dat is natuurlijk zonde!

Veelgemaakte fout bij de leren tas

Leer is de huid van een koe, iets wat mensen af en toe vergeten. En de huid van een koe heeft net als die van ons poriën en poriën moeten ademen. Dit houdt in dat de tas niet vies mag worden, waardoor de poriën verstoppen. Als je dus je leren tas schoonmaakt is het verstandig deze eerst af te stoffen of er een vochtige doek over te halen. Anders wrijf je de viezigheden juist in het leer. Wat precies niet de bedoeling was. Vooral bij het ruwe stoere leer van een Cowboysbag is dit belangrijk.

En ohja: hairsprays, zeep of schoonmaakmiddelen zijn uit den boze. Het beschadigd het leer en er kunnen lelijke plekken op je bag komen. In plaats van dat het leer verzorgd wordt, drogen zulke huis-tuin-en-keukenmiddelen je leren tas juist uit. Iets wat je misschien al eerder heb gehoord, maar niet vaak genoeg kan worden benadrukt.

Hoe ga je aan de slag?

Er zijn verschillende soorten leersprays en leervetten. Bij de meeste leder- of schoenwinkels verkopen zij speciale sprays. Alleen het gebruiken van een leerspray voedt het leer niet van binnenuit. Het beschermt alleen het leer tegen vuil en het herfstweer. Daarom is het belangrijk de spray vanaf het begin af aan te gebruiken. Leervet voedt het leer wel, alleen teveel leervet is niet goed voor een leren tas. Het kan de tas zo soepel maken dat het leer zijn stevigheid verliest. Hierdoor kan het model van de tas vervormen. Gebruik dus een goede spray van af het begin! En laat je leren tas goed drogen (niet op de kachel!).

En nog een kleine tip!

De tassen van Cowboysbag zijn gemaakt van kwaliteitsleer. Sommige mensen kiezen er bewust voor het leer niet te verzorgen, om een mooie oude lederen look te krijgen. Liever je leren tas gloednieuw houden? Hou dan extra rekening met de handvatten van de Cowboysbag. Het leer van de handvaten rekt het meest vanwege het gewicht van de inhoud van de tas.  Hierdoor droogt dat stukje leer net iets sneller uit.. Een beetje extra liefde geven dus! De Cowboysbag kunt u online kopen. De bron van dit artikel is: Van Beek Lederwaren (daar hebben ze ook de speciale leerspray! )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *