Zo draag je als man stijlvol een hoodie

on

De hoodie heeft de afgelopen jaren een sterke comeback gemaakt. Waar het voorheen als kledingstuk gezien werd voor dagen waarbij jij de hele tijd thuis was, is het nu een stijlvol kledingstuk geworden. Maar dan moet je wel de regels kennen om dit goed voor elkaar te krijgen. Daarom worden in dit artikel enkele tips gegeven zodat jij jouw hoodie op een stijlvolle manier zult dragen. Je zult versteld staan wat een nette hoodie voor elkaar kan krijgen.

Het belang van de pasvorm

Het grootste verschil waarop men tegenwoordig hoodies draagt, zit in de pasvorm. Vroeger waren ontwerpen waarbij een hoodie ruim zit namelijk populair. Maar dit is niet flatterend voor jouw lichaamsvorm. Gelukkig komen steeds meer mannen daarachter. Zorg er dus voor dat je een wat strakkere pasvorm bij jouw hoodie hebt. Dit kan regular fit, maar eigenlijk beter slim fit zijn. Alleen al door de pasvorm zal jouw outfit stijlvoller overkomen.

Zoek je stijlvolle en nette herenkleding? Kijk eens in de webshop van Genti Clothing.

Een simpele maar sportieve look

Als jij besluit alleen een hoodie te dragen zonder een laag kleding daaroverheen, is het zaak om de outfit sportief te maken. Dit past namelijk perfect bij het algemene beeld wat een hoodie weergeeft. Een uitstekende sportieve maar casual look is een hoodie gecombineerd met een strakke joggingbroek en minimalistische sneakers. Vaak is het bij dit soort outfits zo dat hoe simpeler de outfit is, hoe stijlvoller je overkomt.

Het geheim van laagjes

Bij de meeste outfits waarbij je een hoodie draagt, spelen laagjes kleding een rol. Door een kledingstuk over jouw hoodie te dragen, krijgt jouw outfit namelijk een nieuwe impuls. Goede kledingstukken om dit te doen zijn leren jassen of spijkerjassen. Vooral als jij wat stoerder over wilt komen is dit een optie.

Tot slot kun je ook laagjes gebruiken voor wat meer formele opties. Zo creëer je een look waarbij niemand precies jouw kan plaatsen. Je komt dus mysterieus over. Een goed voorbeeld hiervan is een nette hoodie gecombineerd met een colbertje en chinos. Al met al is dit een goede optie wanneer jij een mooi contrast wilt creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *