Elke dag dezelfde schoenen dragen? Niet doen!

Waarschijnlijk heb jij in je kast een paar schoenen staan die je erg graag en erg vaak draagt. Makkelijke schoenen, die met bijna elke outfit te combineren zijn en lang mee gaan. Het is verleidelijk om dit paar elke dag te dragen. Maar dit kun je beter niet doen. Misschien sta je er niet bij stil, maar er zijn verschillende redenen waarom je je schoenen regelmatig moet afwisselen. Mooi meegenomen, kun je weer online nieuwe schoenen kopen om je collectie uit te breiden.

Je schoenen en voeten wat rust geven 

Waarom zou je niet elke dag dezelfde schoenen kunnen dragen? Wanneer je schoenen nog in goede staat zijn, is het toch niet nodig om regelmatig van schoenen te wisselen? Zeker wel. Elke dag hetzelfde paar aan hebben zorgt ervoor dat de schoen geen tijd krijgt om terug gaan naar de oorspronkelijke vorm. Zolen en het voetbed worden de gehele dag door ingedrukt en veranderen van vorm door jouw voet en de bewegingen die je maakt. Wanneer je de schoen dag na dag draagt, kunnen de zolen en het voetbed geen ‘rust’ krijgen en verdwijnt de optimale vorm. Je verliest steun en dit kan op de lange termijn schade aan je voeten geven. Denk bijvoorbeeld aan voetklachten als hielspoor, doorgezakte voeten, eelt voeten of teenklachten. 

Hygiëne 

Maar wist je dat het ook niet hygiënisch is om elke dag hetzelfde paar schoenen te dragen? Misschien heb je het niet door, maar je voeten zweten de gehele dag door door alle fysieke inspanningen waarbij je je voeten gebruikt. Je schoenen 24 uur laten luchten is aan te raden om zo je schoenen zo hygiënisch mogelijk te houden. 

Voldoende schoenen om af te wisselen 

Wanneer je ongeveer drie paar schoenen hebt kun je elk paar 24 uur rust geven om zowel de schoenen als jouw voeten rust te geven. Heb je meer schoenen nodig? De website van Durlinger heeft een uitgebreid aanbod schoenen voor dames, heren en kinderen. Van sneaker tot sandaal, voor elke gelegenheid is er een schoen. Zo kun je ze lekker afwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *