Zo vind je een bril die bij je past!

Het vinden van een geschikte bril kan best een lastig klusje zijn. Veel mensen vinden het niet leuk als ze horen dat ze een bril moeten, maar dit hoeft helemaal niet erg te zijn. Een bril wordt tegenwoordig juist gezien als een echte mode accessoire. En als je de bril hebt gevonden die perfect bij jou past, zul je er vast en zeker blij mee zijn!

Gezichtsvorm

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de vorm van je gezicht. Heb jij een vierkant, rond, langwerpig of misschien wel hartvormig gezicht? Dan kun je hier je montuur bij uitkiezen. Weet je niet goed welke vorm gezicht je hebt? Dan kun je voor de spiegel gaan staan en de contouren van je gezicht overtrekken met een lippenstift of iets anders wat makkelijk te verwijderen is. Ook kun je naar je opticien gaan en je hier laten adviseren. Zij hebben namelijk verstand van welke monturen het beste bij welke gezichtsvormen passen. Zo kun je bij een ronde gezichtsvorm het beste kiezen voor een hoekig montuur. Bij een vierkant gezicht staan ronde of ovale brillen juist mooi. En heb je een ovaal gezicht? Dan staan bijna alle monturen mooi bij jou! Bij een hartvormig gezicht kun je kiezen voor een rond montuur om de gezichtscontouren te verzachten, of juist voor een breed en hoekig montuur om je gezicht in balans te brengen. Bij een rechthoekige gezichtsvorm staan grote, ronde brillen het best. Kies bijvoorbeeld voor een grote pilotenbril of een cat-eye montuur.

Haarkleur

Natuurlijk is niet alleen de vorm, maar ook de kleur van het montuur heel belangrijk. Kijk dus goed naar je huids- en haarkleur voor je een montuur uitkiest. Heb je bruin haar? Dan kun je het beste om de warme kleur terug te laten komen in je montuur. Bruin, legergroen en rood staan dan meestal heel mooi. Bij blond haar neigt de ondertoon soms ook een beetje naar bruin, in dit geval kun je ook kiezen voor warme tinten. Als je echt blond haar hebt, staan grijs, pasteltinten en rood prachtig. Heb je rood haar? Kies dan voor een sterke kleur zoals koper of chocoladebruin. Kaki en crème kunnen ook mooi staan. Bij zwart haar kun je zachte kleuren juist beter vermijden. Zwarte of bruingevlekte monturen staan hier wel mooi bij. Mensen met grijs haar kunnen lekker experimenteren! Felle kleuren zoals rood en groen kunnen hier geweldig bij staan. Wil je liever een iets veiligere optie? Dan kun je gaan voor klassiek zwart.

Goed passen

Natuurlijk hoef je je niet per se aan bovenstaande regels te houden. Persoonlijke voorkeur is bij het uitkiezen van een bril ook erg belangrijk. Vaak kun je bij een opticien een aantal brillen mee naar huis nemen om nog eens rustig te passen. Zo kun je ook de mening van je naasten vragen, en nog eens rustig nadenken over je keuze.

Ooglaseren

Zie je het niet zitten om een bril te dragen? Dan zijn er nog meer opties om toch goed te kunnen zien. Zo kun je kiezen voor contactlenzen, of voor een ooglaserbehandeling. Niet iedereen komt in aanmerking voor een ooglaserbehandeling, maar het is zeker de moeite waard om je eens te laten informeren. Een professional kan je alles uitleggen, en kan je bovendien informeren over de verschillen tussen een TransPRK, een LASIK Intralase of een LASEK behandeling. Ook kan een lensimplantatie een goede optie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *