Hoeden en petten

Je ziet ze tegenwoordig weer met enige regelmaat voorbijkomen op straat, de hoeden en petten. Ook in modeblaadjes- en tijdschriften worden ze veel gesignaleerd. Hoeden en petten zijn niet alleen geschikt voor in de zomer, maar ook in het najaar kun je er heel trendy bijlopen met een leuk hoofddeksel. Naast de functionele voordelen van deze kledingstukken, zoals het niet verbranden, staan ze ook gewoon heel erg leuk. Bijna elke vrouw heeft wel in hoed in de kast hangen. Voor mannen geldt dat hetzelfde met een pet.

Maar we zien langzaamaan een verschuiving in deze verdeling. Niet alleen mannen dragen tegenwoordig een pet, je ziet ook steeds vaker vrouwen met een pet over straat lopen. Naast de pet als fashion item kun je hem ook dragen tijdens bijvoorbeeld het sporten. In de zomer beschermt hij je gezicht bovendien tegen de felle zon en je haar waait niet telkens voor je ogen. Het maakt met een pet niet zoveel uit of je je haar in een staartje draagt of los, het kan allebei! Een stoere look met een pet is niet moeilijk. Combineer hem met een goed paar sneakers en een mooie jeans.
Aan de andere kant zien we ook dat mannen steeds vaker hoeden dragen. Met name in het voorjaar en in de zomer is deze trend duidelijk waarneembaar.

Petten kopen kan tegenwoordig heel erg makkelijk via je de vele webshops. Het enige lastige eraan is de keuze die je moet maken. Petten zijn er namelijk in allerlei soorten, maten en merken. Snapbacks, 5 panels en baseball petten om er maar een paar te noemen. Als je nog nooit een pet hebt gedragen kun je het best naar een fysieke winkel gaan en testen welke pet je het mooist vindt staan. Ook het comfort is belangrijk, want een pet hoort lekker op je hoofd te zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *